ПРОЈЕКАТ МЛАДИ МЛАДИМА НЕ ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СПОРТ СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВО
 
Еколошки СОС телефон

Општина Топола увела је нове рестриктивне мере према онима који загађују животну околину. Ова варош прва је у Србији која је за притужбе на оне који бацају смеће ван канти за отпатке увела телефон за притужбе. Линија је отворена нон-стоп.
На броју 034/6811-248 дежура аутоматска секретарица, а притужбу на рачун комшије који је кесу бацио кроз прозор грађани Тополе могу оставити и анонимно. Санитарни инспектор потом излази на терен и пише казну. Ако је реч о возилу, тачније ако неко избаци кесу са отпацима кроз прозор аутомобила, имамо договор с локалном полицијом како би одмах идентификовали о коме се ради и проследили му казну – каже Драган Јовановић, председник општине Топола. Први човек у вароши под Опленцом каже де су за оне који не поштују прописе предвиђене максималне казне.
Пописивачи на терену
 
Општина ТополаОпштина ТополаНа територији општине Топола отпочео је попис имовине који се врши у оквиру програма Реформа пореза на имовину. Попис имовине-непокретности неопходно је извршити ради ажурирања базе података пореза на имовину Одсека локалне пореске администрације. У овој фази пројекта на терен су кренули пописивачи. Ангажовано је 6 сарадника - пописивача који ће током наредних 6 месеци вршити попис имовине — непокретности. Они ће ићи од куће до куће ради утврђивања реалног стања непокретности на терену како би се утврдило колико се реално стање непокретности поклапа са поднетим пореским пријавама.
Поновимо да је општина Топола једна од 45 јединица локалне самоуправе у Србији која учествује у Програму Реформа пореза на имовину који спроводи Међународна организација - International Management Group (IMG). Овај пројакат подржава локалне самоуправе како би повећале наплату пореза на имовину тј. локалних сопствених извора прихода који су значајни за модернизацију јавних услуга које се пружају грађанима и за приватни сектор. Локалне самоуправе ће на тај начин унапредити свој дијалог са грађанима у вези са коришћењем прихода добијених од наплате пореза на имовину.
среда, 9. мај 2018.
[почетна страна]
 
Реформа пореза на имовину
 
Општина ТополаОпштина ТополаУ скупштинској сали Општине Топола одржана је обука сарадника - пописивача на терену у оквиру Програма Реформа пореза на имовину. Ангажовано је 6 сарадника - пописивача који ће током наредних 6 месеци вршити попис имовине - непокретности на територији општине Топола. Попис имовине-непокретности неопходно је извршити ради ажурирања базе података пореза на имовину Одсека локалне пореске администрације.
Општина ТополаОпштина Топола је једна од 45 јединица локалне самоуправе у Србији која учествује у Програму Реформа пореза на имовину који спроводи Међународна организација - International Management Group (IMG). Овај пројакат подржава локалне самоуправе како би повећале наплату пореза на имовину тј. локалних сопствених извора прихода који су значајни за модернизацију јавних услуга које се пружају грађанима и за приватни сектор. Локалне самоуправе ће на тај начин унапредити свој дијалог са грађанима у вези са коришћењем прихода добијених од наплате пореза на имовину.
петак, 4. мај 2018.
[почетна страна]
 
Ватрогасна јединица у Тополи богатија за још једно возило
 
Општина ТополаОпштина ТополаИспред Ватрогасног дома у Тополи данас је извршена свечана примопредаја вишенаменског ватрогасног навалног возила. Николи Лазаревићу, командиру Ватрогасно спасилачког одељења у Тополи, возило су предали Зоран Кочевић, начелник Управе за ванредне ситуације Крагујевац и Ненад Милошевић, командант Ватрогасно спасилачке бригаде Крагујевац. Примопредаји је присуствовао и председник општине Драган Живановић. Возило марке “Волво” допремљено је из Шкотске и донација је хуманитарне организације Blajcvud Srbija. Ненад Милошевић је приликом уручења саобраћајне дозволе овог универзалног возила упознао присутне са карактеристикама и намени возила баш Тополи с обзиром на њен положај и велику фреквентност саобраћаја. Захваљујући на возилу, Никола Лазаревић је истакао да ће возило свакако побољшати рад одељења јер је опремљено свим неопходним средствима.Општина Топола
Општина ТополаОпштина ТополаВатрогасна јединица у Тополи располагаће техничким возилом. Намењено је превасходно техничким интервенцијама у саобраћају. Возило ће моћи да се користи и за техничке интервенције уопште јер је опремљено и мобилном пумпом. У опрему, поред алата за сечење, улази и црева за гашење пожара што подразумева и цистерну капацитета за око хиљаду литара воде и другу пратећу опрему.
петак, 20. април 2018.
[почетна страна]
 
Уклоњена дивља депонија
 
Општина ТополаОпштина ТополаНа потезу “Јапанска” у Трнави, непосредно уз главни пут који води ка Крагујевцу, данас је очишћена дивља депонија. Депонију је створила људска рука и представља очигледан плод небриге и јавашлука. Није овом приликом само реч о ружној слици коју прљавштина и ђубре остављају за собом, а ружи се на тај начин општа слика лепог крајолика и прелепе нам Шумадије. Упитају ли се намерници који то чине да ли својим ђубретом утичу и на здравље људи, својих комшија, својих најближих.
Своју неверицу према оваквом понашању изражава и председник Скупштине општине Драган Јовановић. Он моли суграђане који живе на овом потезу да не дозволе “да овде поново настане ругло. Имамо довољан број контејнера и места где се може одложити смеће и нема потребе да се оваква депонија прави. Ако се већ позивамо на 21. век у коме живимо и цивилизацијски развој који га прати, зашто се у духу и складу са тим и не понашамо?”
Следећа дивља депонија која ће се чистити је на потезу Наталинци-Шуме. Позивају се грађани да уколико знају за неку дивљу депонију на територији општине о томе обавесте надлежне како би се и оне уклониле.
четвртак, 19. април 2018.
[почетна страна]
 
Наше мало некоме ће значити много
 
Општина ТополаОпштина ТополаУ просторијама Средње школе у Тополи одржана је акција добровољног давања крви. Акцију је организовао Црвени крст Топола у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије. За живот драгоцену течност дало је 34. давалаца. Акцији се одазвао и председник општине Драган Живановић. Занимљиво је да је председнику Живановићу од како је постао председник ово девети пут како даје крв.
Општина ТополаОпштина ТополаЦрвени крст Топола апелује на грађане да се одазову акцијама добровољног давања крви. Оне ће се у сарадњи за Институтом за трансфузију крви организовати на месечном нивоу. Према новом закону давање крви искључиво ће се вршини на акцијама које се организују на овакав начин. О тачном датуму наредне акције која ће се одржати у мају, јавност ће бити благовремено обавештена.
четвртак, 19. април 2018.
[почетна страна]
 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

 
Општина ТополаОпштина ТополаЈедан од највећих хришћанских празника – Васкрсење Христово, започет је васкршњим јутрењем у цркви Светог Ђорђа на Опленцу. Свету Литургију служило је свештенство Опленачког намесништва, уз пратњу црквеног хора Општина ТополаОпштина Топола„Опленац”. Као и обично на Опленцу се и овога пута окупио велики број верника – грађана Тополе и околних места. Општина ТополаЛитургији су присуствовали и председник Скупштине Драган Јовановић и председник општине Драган Живановић. Почетак васкршњег славља представља и завршетак Великог поста. После причешћа, уз ломљење ускршњих јаја, грађани су међусобно честитали ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ.
уторак, 10. април 2018.
[почетна страна]
 
Осмех у “Загрљају”
 
Општина ТополаОпштина ТополаВећ пету годину за редом, Удружење за помоћ недовољно развијеним особама Општина ТополаОпштина Топола„Загрљај“ из Тополе организовало је хуманитарну изложбу јаја и декоративних предмета. На тезгама у центру града и овога пута могла су се видети офарбана јаја, медени колачићи, уникатне корпице... Пролазници су са пажњом и нескривеним симпатијама разгледали и куповали изложене предмете. Као и до сада, приход са изложбе намењен је финансирању излета за децу и младе са сметњама у развоју. У припреми продајне изложбе учествовала су деца, млади, родитељи, пријатељи-људи добре воље и стручни тим „Загрљаја“.
четвртак, 5. април 2018.
[почетна страна]
 
“Стара Топола – нови центар”
 
Општина ТополаОпштина ТополаСтуденти четврте године Архитектонског факултета из Београда, смер Урбанистички студио, посетили су данас Тополу. Студенте су предводили декан факултета професор Владан Ђокић и доц. Милица Милојевић. Састанак је одржан у простору новоотвореног Визиторског центра Туристичке организације “Опленац”. Предмет рада – пројектни задатак студената у овом семестру зваће се “Стара Топола – нови центар”. Циљ задатка је идејно осмислити блок-простор “испод” Карађорђевог града. Пре разговора са студентима, проф. Ђокић и доц. Милојевић посетили су општинско руководство. У разговору са председником општине Драганом Живановићем и председником Скупштине општине Драганом Јовановићем могло се између осталог чути и обећање да ће студент чији рад буде најбоље вреднован бити од стране Општине Топола новчано награђен. Проф. Ђокић и председник Скупштине Јовановић постигли су и договор о потписивању општег уговора о пословно-техничкој сарадњи између општине Топола и Архитектонског факултета.
Општина ТополаОпштина ТополаНа самом састанку у Визиторском центру, руководилац одељења за урбанизам Општинске управе Ивана Блажић-Шевић упознала је студенте са планском документацијом и законском регулативом простора. Намера је да се блок испод Карађорђевог града ка Визиторском центру и Карађорђевој чесми идејно разради и осмисли како би се учинио привлачним за туристе и саме грађане општине. Треба истаћи и да се план уређења овог простора поклапа са Планом детаљне регулације “Старо језгро Тополе”. На скупу се могло чути о постојању реалне потребе за утврђивањем центра града. Стара варош, стара Топола се управо на овом простору и развила тако да ће у свом семестралном задатку студенти и то имати у виду. По завршетку семестра радови студената ће бити публиковани у виду монографије, а на тему “Стара Топола – нови центар” ће се организовати и изложба у време одржавања овогодишње Опленачке бербе.
понедељак, 26. март 2018.
[почетна страна]
 
Годишњица агресије на Србију
 
Општина ТополаОпштина ТополаОпелом и полагањем венаца на спомен плочу Зорану Шиљићу у Жабарима, обележена је, у суботу 24. марта, годишњица НАТО агресије 1999. Венце су положили председник општине Топола, Драган Живановић, Удружење РВИ и ППБ Топола и СУБНОР Топола. Зоран Шиљић је као добровољац страдао на Косову. У селу Белег, општина Дечани, пао је у сукобу са УЧК 11. маја 1999. године.
понедељак, 26. март 2018.
[почетна страна]
 
Слава цркве талпаре под шиндром
 
Општина ТополаОпштина ТополаМладенци слава изузетно поштована код Срба данас је слављена у Павловцу, у цркви брвнари посвећеној Светом цару Константину и царици Јелени. Службу са сечењем славског колача служио је Шумадијски епископ Јован уз саслужење свештенства Опленачког намесништва. Служби је присуствовао и већи број становника Павловца, Шума и Наталинаца.
Општина ТополаОпштина ТополаПредседник општине Топола, Драган Живановић, истакао је значај цркве и школе која се у прошлости налазила непосредно испод ње. Означио их је као извориште вере, писмености и културе савремене историје овога краја.
Према расположивим подацима црква је саграђена двадесетих година 19. века, мада се у народу провлачи и податак да је подигнута сто година раније. Црква је једнобродна грађевина са вишеугаоном источном апсидом. У цркви у Наталинцима чувају се иконе које су пренете из павловачке цркве. Ове иконе су у Општина Тополапавловачку цркву пренете 1827. године из старе саборне цркве Светог Арханђела у Београду када је она срушена. Црква талпара под шиндром у Павловцу утврђена је за непокретно културно добро – споменик културе решењем Завода за научно проучавање споменика културе 7. маја 1948. године. Поједине податке о павловачкој цркви користили смо из дела: Доброслава Ст. Павловића – Цркве брвнаре у Србији и Боривоје Радић/Предраг Пајкић – Знаменитости Шумадије.
четвртак, 22. март 2018.
[почетна страна]
 
Успела акција добровољног давања крви
 
Општина ТополаОпштина ТополаЦрвени крст Топола у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Крагујевац организовао је данас у Средњој школи “Краљ Петар I” акцију добровољног давања крви. Крв је дало 59 давалаца. Током 2018. године планира се организовање још пет акција добровољног давања крви и све ће се радити у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Крагујевац.
Општина ТополаОпштина ТополаПосебно радује велики одзив младих особа, нарочито средњошколаца. Од њих око 30, 22. први пут даје ову за живот драгоцену течност. На овако велик одзив младих свакако је утицало и едукативно предавање које су запослени у Црвеном крсту Топола одржали претходног дана са ученицима и професорима. Црвени крст Топола се овим путем још једном захваљује свим даваоцима на учешћу у акцији.

четвртак, 15. март 2018.
[почетна страна]
 
Додељено признање Жена општине Топола
 
Општина ТополаОпштина ТополаУ оквиру обележавања 8. марта, Међународног дана жена, данас је у скупштинској сали општине уручено признање „Жена општине Топола“. Овогодишња славодобитница је дипломирани учитељ Слађана Мијовић, тренутно директорка Основне школе “Сестре Радовић” у Белосавцима. Миодраг Лазић, председник удружења СУБНОР-а Тополе које је, уз покровитељство Општине и организатор манифестације, уручио је Слађани Мијовић и плакету „Даринка Радовић“ која се додељује уз ово признање. Плакета се додељује у области хуманости, пожртвованости, родољубља и човекољубља. У име покровитеља председник општине Драган Живановић уручио је славодобитници вредносни чек.
Поред тога, мајкама, супругама и уопште породицама палих бораца са подручја општине Топола у сукобима 1990-1999, Удружење РВИ и ППБ Тополе традиционално је, као знак пажње припремило пригодне поклоне. Поклоне је у име Удружења уручио председник Удружења Иван Милисављевић. У свом говору Милисављевић је рекао да је од свог настанка Удружење “настојало да помогне ратним инвалидима и породицама погинулих бораца, а на данашњи дан је сваке године окупљало мајке и супруге погинулих и уручивало пригодне поклоне”.
Општина ТополаОпштина ТополаПредседник општине Драган Живановић је на почетку свог обраћања искористио прилику да дамама честита данашњи празник. Том приликом није штедео речи хвале на рачун рада и доприноса Слађане Мијовић и то не само у години за нама већ и њеном целокупном радном ангажману.
Миодраг Лазаревић, председник СУБНОР-а Тополе се, између осталог, захвалио члановима жирија који су се прихватили дужности да између мноштва изузетних кандидаткиња издвоје једну, прву међу једнакима, која може да понесе ову ласкаву титулу.
Општина ТополаОпштина ТополаНе крујући узбуђење Слађана Мијовић је рекла да заправо све “носимо од куће”. Захвалила се својој породици која је “васпитала да радити није срамота”. Своје ђаке учила је “да буду најбољи у ономе што раде. Без обзира шта раде да се труде да буду најбољи. Буди најбољи фризер, најбољи пољопривредник, најбољи учитељ, најбољи лекар. Једино тако ова земља и ми сами ћемо бити задовољни ако смо најбољи у ономе што радимо”.
У образложењу жирија за избор Жене општине Топола између осталог стоји да је Слађана Мијовић значајно унапредила рад школе “Сестре Радовић”. Реновирани су и уређени школски објекати. “Својим самопрегором, пожртвованошћу и пре свега успешним педагошким радом подигла је на највећи ниво рад где живи и ради. У циљу очувања патриотизма и родољубља у сарадњи са СУБНОР-ом Шумадије, Крагујевца и Тополе већ дужи временски период организује ученике ОШ “Сестре Радовић” из Белосаваца у поход на спомен обележје Сремски фронт у Шиду као и обележавање годишњице ослобођења Тополе”. На тај начин, каже се у образложењу “прави је пример како се треба односити према очувању слободарске традиције нашег народа....”

четвртак, 8. март 2018.
[почетна страна]
 
Додељене пензионерске картице
 
Општина ТополаОпштина ТополаУ скупштинској сали Општине Топола уручене су “пензионерске картице” - идентификационе картице пензионерима Тополе. Картице је пензионерима свечано са председником општине Драганом Живановићем уручио Миодраг Николић директор крагујевачке Филијале Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања. Свечана додела представља заправо почетак промоције сениорских идентификационих картица, како се оне и званично зову, које ће до краја априла поседовати сваки пензионер.
Председник општине Топола, Драган Живановић, поздравио је идеју и потез ресорног Министарства јер ће пензионери уз картицу и личну карту једноставније у будућности доказивати свој статус. Он је нагласио да на територији општине Топола има око 4600 пензионера.
Општина ТополаПензионерске картице Фонда ПИО ће моћи да се или лично подигну у филијалама уз личну карту или ће бити достављене на кућну адресу поштом. Оне омогућују пензионерима да докажу статус пензионера тако да су много комфорније, безбедније и једноставније за коришћење. Намењене су свим пензионерима без обзира коју врсту пензије користе. Циљ је омогућити да сви пензионери у Србији имају могућност да користе погодности картице. Моћи ће да се користе рецимо за издавање виза, за остваривање попуста у аутобуском саобраћају, попуста у трговинама, апотекама и коришћењу осталих погодности. Сваки пензионер ће уз картицу добијати и обавештење Фонда чему је картица немењена, како је могу користити и сличне корисне информације.
четвртак, 8. март 2018.
[почетна страна]
 
Хуманост на делу
 
Општина ТополаОпштина ТополаУдружење за борбу против рака “Волим живот” из Тополе организовало је у среду, 15. фебруара, на простору централног градског трга, хуманитарни скуп у знак подршке акцији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР. Тачно у 13 часова пуштени су балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на мале суперхероје који нису више са нама. Подршку овој, изнад свега племенитој акцији, грађани су изразили куповином наруквице на лицу места или слањем СМС-а на број 1150. Прикупљена средства биће намењена за завршетак изградње новог дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу.
Општина ТополаИначе, 15. фебруар је проглашен за Светски дан деце оболеле од рака. НУРДОР је манифестацију под називом “И ја се борим” спровео у више од 40 градова Србије и позвао људе добре воље да учествују у њој. Кампања је отворена и даље тако да се помоћ и позив на СМС могу и надаље упућивати и на тај начин хуманост и несебичност показати на делу.
понедељак, 19. фебруар 2018.
[почетна страна]
 
Обележен Дан државности
 
Општина ТополаОпштина ТополаПолагањем венаца и цвећа на гроб вожду Карађорђу, обележен је у Тополи Дан државности Републике Србије. Сенима великога вожда, у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, у име Владе Републике Србије поклонио се министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић. У име општине Топола венац су положили председник општине Драган Живановић и помоћник Општина ТополаОпштина Тополапредседника Мика Трифуновић. Принц Михаило одао је пошту своме претку у име породице Карађорђевић. Венце и цвеће положили су и: Задужбина краља Петра I, Министарство одбране, Општински одбор Удружења краљевина Србија и Удружење Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца општине Топола.
понедељак, 19. фебруар 2018.
[почетна страна]
 
"Противградна заштита у Републици Србији"
 
Општина Топола Државна ревизорска институција је, на основу Програма ревизије за 2018. годину, коју је усвојио Савет Државне ревизорске институције, отпочела ревизију сврсисходности пословања „Противградна заштита у Републици Србији”.
У циљу упознавања са темом и прикупљања потребних података у вези са противградном заштитом у Републици Србији, тим за ревизију одржао је састанак са представницима општине Топола, председником општине Драганом Живановићем и председником Скупштине Драганом Јовановићем.
Тема састанка била су искуства општине Топола у области противградне заштите и проблеми које су општина и пољопривреднци имали у вези са градом. Подсећања ради треба напоменути да је општина Топола прва у Србији почела да купује противградне ракете из својих извора и донацијом грађана, а затим и да дотира стрелце на противградним станицама. То је и био један од разлога због чега је ова шумадијска општина била значајна адреса за разговор на овако значајну тему.
уторак, 30. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Бајкери поново у акцији
 
Општина Топола Општина ТополаОпштина ТополаМото клуб “Опленац” и ове године наставио је традицију доделе новогодишњих поклон пакетића. Овога пута, популарни бајкери из Тополе одлучили су да за православну Нову годину са 30 пакетића обрадују малишане Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Загрљај”. Свечаној додели поклона присуствовао је и председник општине Драган Живановић. Уз дружење и разговор мотористи су обећали да ће, када временске прилике то дозволе, приредити малишанима и вожњу на двоточкашима.
понедељак, 15. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Радост за децу у хранитељским породицама
 
Удружење хранитеља “Цврчак” из Тополе и ове године доделом новогодишњих поклон пакетића улепшало је дан деци без родитељског старања, а која се налазе у хранитељским породицама. Свечаности доделе пакетића уз пригодан програм, организованој у хотелу “Опленац”, у суботу 13. јануара, присуствовали су бројни гости међу којима и председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине и Народни посланик Драган Јовановић. Хранитељске породице, децу и пријатеље хранитеља обрадовала је и вест руководства хотела које је Удружењу привремено уступило простор у коме ће моћи да одржавају радионице, друже се са децом и пријатељима.
Општина ТополаГостима се обратио и председник Скупштине општине Драган Јовановић. Он је позвао грађане да се укључе у програм хранитељства услед, на жалост, све веће потребе да се деци без родитељског старања омогући адекватно одрастање.
-Данашњи дан није само дан када ћемо поклонима и пакетима обрадовати дечицу, већ пре свега говорити о идеји хранитељства, племенитој мисији људи који желе да помогну и збрину малишане који су различитим сплетом околности остали без биолошких родитеља – рекао је између осталог председник Јовановић.
Иначе “Цврчак” ће ове године прославити 10 година свога постојања. О хранитељству, тој дивној и племенитој мисији, говорио је и председник Удружења Драгош Митровић. Он је указао на потребу да се што већи број људи едукује у овом правцу. А потреба је све већа и већа. Многи захтеви за збрињавање деце су због недостатка хранитеља морали да буду одбијени. То је и разлог за покретање акција у правцу промоција и организовању трибина како би се анимирали људи добре воље да крену у правцу хранитељства.
понедељак, 15. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Мир божји – Христос се роди
 
Општина ТополаОпштина ТополаБденије са уношењем бадњака у цркву Светог Ђорђа, паљење бадњака, свечана додела божићних пакетића и ватромет, галавна су обележја прославе Бадње вечери на Опленцу. Општи утисак прославе је да никада већи број грађана није присустовао бденију и осталим свечаностима као ове године.
Бадњак у цркву Светог Ђорђа унео је принц Михаило Карађорђевић који је заједно са супругом, принцезом Љубицом, присуствовао служби. Бденију које је служило свештенство Опленачког намесништва уз помоћ црквеног хора „Опленац“, присуствовали су и председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић.Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола
По завршетку литургије, са бине постављене у порти цркве грађане је поздравио Драган Јовановић, док је иза ње горео бадњак. Почетак доделе хиљаду Божићних пакетића најмлађима обележио је ватромет који се по ведром небу могао видети далеко ван Тополе. Општина Топола
понедељак, 8. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Бадњачари на Опленцу
 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаТрадиционалном организованом сечом бадњака на Опленцу, отпочела је прослава Бадњег дана у Тополи. Велики број грађана окупио се испред куће краља Петра I како би, уз уобичајено окрепљење „шумадијским чајем“, кренуо у сечу бадњака. Општина ТополаОпштина Топола
Међу бадњачарима били су и принц Михаило Карађорђевић, председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић. После сече бадњака и дренових гранчица, поворка бадњачара упутила се назад ка кући краља Петра где су уз разговор и дружење дегустирали чувено вино из краљевих подрума и гирице.
субота, 6. јануар 2018.
[почетна страна]
 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2018