Деведесет година постојања

 

Општина ТополаФудбалски клуб Карађорђе из Тополе, обележио је јуче деведесет година свога постојања. Академија, која је овим поводом одржана у сали биоскопа у Тополи, била је веома посећена како угледним званицама и гостима ФК Карађорђе, тако и некадашњим фудбалерима и уопште људима којима је овај клуб увек много значио. На почетку је минутом ћутања одана почаст преминулом српском патријарху, Господину Павлу, а потом приказан документарни филм који говори о историјату клуба. О успону и паду. Новим уздизањима. Променама имена и увек враћању на првобитно: ФК Карађорђе. Од јуче је у функцији и интернет презентација клуба: www.fk-karadjordje.org.rs
За обележавањe годишњице клуба именован је организациони одбор чији су чланови: Чолић Танаско, Николић Владимир, Томислав Илић, Панитић Иван, Ђуровац Михаило, Павловић Радиша и председник организационог одбора, председник општине, Драган Јовановић.

Општина ТополаОбраћајући се присутнима председник Јовановић је поздравио пре свега ветеране који су учествовали у стварању историје и уткали себе у све успехе и неуспехе клуба. Административни део клуба, показало се, најчешће није могао да испрати све оно што је такмичарски део чинио такмичећи се у разним лигама.
- Оформили смо од прошле године клуб на други начин. Он је прерастао у Јавно предузеће како би неке организационе проблеме успели да превазиђемо. Оно што могу данас да обећам је да ћемо све проблеме који се тичу стадиона као и административне решити са свим пратећим одобрењима и дозволама. Створићемо клуб који ће представљати чврсту целину и имати перспективну будућност, рекао је између осталог председник Јовановић.

     
Председник управног одбора јавне установе спортске организације Владимир Николић, такође је поздравио присутне, након чега су уручене повеље и захвалнице заслужним установама, спортским организацијама и појединцима.
Наставак програма уследио је на градском стадиону „Шиља Тадић” где су званично отворене потпуно преуређене свлачионице, купатила, WC са комплетним тзв. мокрим чвором. Осим тога, покрај главног стадиона, положен је камен темељац будућем мини-пич терену који, поред општине Топола, финансира Министарство омладине и спорта уз донације Фудбалског Савеза Србије. Као завршни догађај, уследио је ревијални фудбалски меч ветерана ФК Карађорђе и ФК Партизан који је по предивном времену привукао велики број гледалаца, а чији је резултат у оваквим приликама ипак у другом плану.
четвртак, 19. новембар 2009.
[почетна страна]

Нова медаља међу одличјима

 

Општина ТополаПетар Живковић, сада можемо рећи истакнути репрезентативац наше земље у кик боксу, вратио се у родну Тополу са још једном медаљом. Светско првенство ЛК (лоу кик) у аустријском граду Видаху које је одржано од 19-26 октобра, донело је Живковићу бронзано одличје у категорији до 67 килограма.

Општина Топола- Осећања су ми помешана. Наравно, радујем се медаљи, али мислим да сам реално могао и више. Повреда лигамената десне руке омела ме је да то и докажем. Због тога сам и предао полуфинални меч – изјавио је Живковић.
Српски репрезентативац је у првом колу био бољи од представника Мађарске. Затим су уследиле победе над италијанским и грчким супарницима да би у полуфиналу био приморан да без борбе, због поменуте повреде, преда меч такмичару из Русије.

среда, 28. октобар 2009.
[почетна страна]

Средњошколци на врху

 

Општина ТополаНа одбојкашком такмичењу Средњих школа Шумадијског округа које је прошлог петка одржано у Крагујевцу, учествовале су мушка и женска екипа Средње школе „Краљ Петар I” из Тополе, постигавши завидне резултате.
Средњошколке из Тополе освојиле су прво место у округу и на тај начин стекле право учешћа на републичком такмичењу које се наредног петка одржава у Краљеву. Мушка екипа поражена је у финалу, освојивши на тај начин друго место што је такође значајан резултат ако се има у виду да у појединим крагујевачким школама играју и младићи који су чланови одбојкашког шампиона државе – екипе Радничког.

Општина Топола- Ови резултати су само још један од показатеља да се у Тополи по традицији и даље не само негује вић и игра добра одбојка. За малу средину, попут наше и ово је велики успех. Успели смо да се организујемо за наредни петак. Обезбедили смо превоз. За даље ћемо да видимо. Надамо се добром резултату – речи су директора школе Љубише Недељковића.

понедељак, 26. октобар 2009.
[почетна страна]
Нови спортски терен подно Опленца

 
Ускоро ће општина Топола бити богатија за још један спортски објекат. Реч је о изградњи мини пич терена који ће своје место наћи поред градског стадиона „Шиља Тадић”. Званичном закључењу уговора о реализацији Пројекта „Изградња мини пич терена” које је обављено у понедељак 19. октобра, у „Палати Србија”, присуствовали су: Снежана Самарџић Марковић, министар омладине и спорта, испред Републике Србије – Министарства омладине и спорта; Томислав Караџић, председник ФСС, испред Фудбалског савеза Србије; Дино Бићато, генерални директор, у име Интернатионал Манагемент Гроуп (ИМГ); Драган Јовановић, председник општине Топола, у име Општине Топола.
   
Реализација пројекта започеће на пролеће и подељена је у две фазе. Прва фаза подразумева припремне радове које ће обавити општина Топола према пројекту и финансирати их из сопствених средстава. По завршетку припремних радова отпочиње друга фаза пројекта односно радови на изградњи самог мини пич терена. Ови радови се финансирају из буџета Републике Србије – Министарства омладине и спорта и донација Фудбалског Савеза Србије и Краљевине Норвешке. Вредност инвестиције износи око 4,5 милиона динара.
петак, 23. октобар 2009.
[почетна страна]

Златни Шумадинац

Петар Живковић свестран борац у рингу

 

Општина ТополаПетар Живковић, боксер и кик боксер из Тополе, од малена је у борилачким спортовима, али је праву афирмацију стекао у кик боксу.
На Кроација опену у Пакрацу као члан репрезентације Србије, Живковић је прошле године освојио златну медаљу у категорији до 71 килограма, што је свакако велики успех, имајући у виду да су на овом такмичењу учешће узели борци из 11 земаља.
На првенству Србије 21. марта ове године у фул контакту, које је одржано у Лазаревцу, освојио је такође златну медаљу. Са првенства Србије у Нишу стигло је у витрине овог узорног спортисте 12. априла ове године златно одличје а 2. маја на Меморијалном турниру „Иван Илијев” који је одржан у Неготину, Петар Живковић је постао професионални шампион Србије.
Пошто у Тополи за сада не постоји Кик бокс клуб , Живковић је годинама члан Кик бокс клуба Земун. Марљиво тренира у родној Тополи, а три пута недељно одлази на тренинге у свој клуб у Земуну. Истиче да је од малена у борилачким спортовима, да се углавном финансира сам, али му финансијску помоћ пружа и Дејан Срећковић, са којим заједно тренира у Тополи.
На светском купу у Сегедину 25. маја ове године заузео је прво место победивши у полуфиналу Мађара, а у финалу Руса.
- Врхунски резултати су важни, али, пре свега, сматрам да је спорт најкориснији начин трошења слободног времена, поготово за децу и младе – каже Живковић.c Ову такмичарску сезону Живковић је, што се тиче кик бокса, заокружио освајењем титуле првака државе у лоу кику крајем септембра, тако што је у финалу у Земуну победио некадашњег профи шампиона света, Милиава Илића из Јагодине. То је био довољан разлог за селектора националне кик бокс репрезентације Србије Небојшу Милошевића да рачуна на Живковића у категорији до 67 килограма и да га позове на припреме које су почеле на Тари за предстојеће првенство Европе у Аустрији.
Профи деби у боксерском рингу хале Шумице
Петар Живковић је 4. октобра у београдкој хали Шумице дебитовао у профи боксу.
У мечу велтер категорије (до 67 кг) планираном у четири рунде, Живковић је победио техничким нокаутом Румуна Данијела Павелескуа у трећој рунди. Живковић је члан Боксерског клуба Сербијен фајзтер из Београда.

Љ. Симић

четвртак, 08. октобар 2009.
[почетна страна]
 
Прослава јубилеја

 
Ове године Фудбалски клуб „Карађорђе” из Тополе слави деведесет година свога постојања. С тим у вези су и радови који се ових дана обављају око фудбалског стадиона „Шиља Тадић” на коме „Карађорђе” игра своје утакмице.
   
Тренутно се обављају радови на уређењу прилазног платоа на стадион где се поставља камена подлога – ризла, после чега ће плато бити алсфалтиран. До сада су сређене три свлачионице (окречене и постављене плочице). Следи постављање бојлера и комплетног тзв. мокрог чвора.
Поред ових припрема већ је договорено да, у дане одржавања манифестације Опленачка берба 2009, ФК „Карађорђе” одигра на овом стадиону пријатељску утакмицу са фудбалерима београдског „ОФК Београд”.
четвртак, 01. октобар 2009.
[почетна страна]
Семинар Радомира Антића
 

Општина ТополаРадомир Антић, реномирани фудбалски стручњак, боравио је данас у Тополи где га је најпре примио и најсрдачније поздравио председник општине Топола, Драган Јовановић. Повод доласка уваженог фудбалског зналца је семинар који је потом одржао у дворани тополског биоскопа.
Семинар је одржан под називом: „Савремени фудбал, место и улога тренера”. У уводном излагању, господин Антић је посебан акценат ставио на васпитну улогу у савременом фудбалу, односу на релацији тренер-фудбалер, фудбалер-тренер, фудбалер-фудбалер, а такође и разјашњењу појмова као што су аеробни и анаеробни капацитет, снага, брзина...

 
 
 
Разматрајући питање како се прави тим, обратио је пажњу на прилагођавање реалним способностима, важности атмосфере, тренингу у служби игре и др. Што се присутних на семинару тиче, приметна је била пажња са којом су пратили излагање човека који о фудбалу не само да доста зна, већ и човека који и хоће и уме да своје знање пренесе на друге.
петак, 03. јул 2009.
[почетна страна]
Мотори

 

Више од сто двадесет мотора са преко сто осамдесет људи на њима „загрмело” је јуче у поподневним сатима улицама Тополе. Учесници Reli Tour around Serbia 09, који се први пут одржава у нашој земљи зауставили су своје моторе на Опленцу где су им представници Туристичке организације „Опленац” припремили освежење као и промо-материјал тополске општине. Гости су обишли и цркву светог Ђорђа на Опленцу као и кућу краља Петра Карађорђевића.
Организатор овог међународног мото-туристичког Релија била је Асоцијација Мотоциклиста Србије. Рели је организован у периоду од 11. до 14. јуна, са стартом и циљем у Београду. У етапној вожњи, током четири дана, мотоциклисти су се упознали са културним, историјским и природним лепотама Србије. Пут их је водио ка Сребрном језеру, Великом Градишту, Кладову, Неготину, Нишу, Прокупљу, Ђавољој вароши, Куршумлији, Копаонику... Паузу пре циља у Београду, направили су управо у Тополи као средишњем месту „срцу” Шумадије. Поред домаћина из Србије, учествовали су и мотоциклисти из Мађарске, Румуније, Словеније, БиХ и Македоније.

 
   
 
Сами учесници Релија овај скуп су видели као изузетну прилику окупљања заљубљеника у двоточкаше али и као прилику за упознавање нових предела, њихових карактеристика и људи који у њима живе. Утисак је да су задовољни. А што се нас тиче – лепо их је било видети како онако скупа, организовано, одлазе ка главном граду... до следећег виђења.
понедељак, 15. јун 2009.
[почетна страна]
Kрос радости
 
У сусрет традиционалном, 19. по реду Кросу РТС-а, изашли су и ове године у сусрет ученици основних школа као и средње школе са територије општине Топола. Основни циљ кроса је постигнут: скуп младости, радост, масовност, снага, брзина, борбени дух и жеља за победом. Мада резултат није био у првом плану, најбржима су додељене и дипломе.
 
 
 
Основну школу „Карађорђе” из Тополе заступао је 821 ученик, ОШ „Живко Томић” из Д. Шаторње 310, ОШ „Сестре Радовић” из Белосаваца 155, ОШ „Милан Благојевић” из Наталинаца 204, ОШ „Милутин Јеленић” из Г. Трнаве 260 и Средњу школу „Краљ Петар I” из Тополе 532 ученика. У укупном броју учешће је, дакле, узело 2282 ученика, што износи више од 80% од учупног броја ђака са територије наше општине.
понедељак, 18. мај 2009.
[почетна страна]
C.A.C.I.B. у Наталинцима
 
Међународна изложба паса свих раса (C.A.C.I.B.) по пети пут, од укупно 24, одржана је овог викенда у Наталинцима. На изложбу је пријављено 540 паса 101. расе. Поред наше земље, своје псе су довели и гости из Русије, Италије, Чешке, Словачке, БиХ-а и Црне Горе. Изложбу је званично отворио генерални секретар Кинолошког савеза Србије Махмуд ал Дагистани.
 
   
 

Око две хиљаде посетилаца колико се окупило на фудбалском игралишту „Шумадинца” имало је прилику да ужива, а организатор се, са своје стране потрудио да својим традиционалним гостопримством буде добар домаћин.

 
   
 
понедељак, 27. април 2009.
[почетна страна]
Такмичење риболоваца
 
У организацији Удружења риболоваца „Клен” из Тополе, на Велики петак, 17. априла, на тополском језеру одржан је 28. Куп Тополе. На ово такмичење у спортском риболову пријавило се седамнаест такмичара из Тополе, Аранђеловца, Младеновца и других места. И поред сунчаног времена, по речима самих пецароша, јак ветар онемогућио је очекивани улов али без обзира на то пријатељско понашање и размена искустава такмичара нису изостали.
 
   
 

Иван Радојчин, председник Удружења, поделио је најуспешнијим риболовцима пехар и медаље: - са уловљених 860 грама, прво место, пехар и златну медаљу освојио је Аранђеловчанин Дамјановић Раде; - друго место и сребрна медаља припала је Маричић Рајку из Тополе са уловљених 630 грама рибе; - бронзану медаљу са уловљених 475 грама рибе освојио је Јокић Милош из Тополе. На крају дана, такмичење и дружење зачињено је омиљеним риболовачким специјалитетом – рибљом чорбом.

 
 
 
уторак, 21. април 2009.
[почетна страна]
 
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006