СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАЊЕ ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ МУЗИЧКА ШКОЛА
 
tr>

Савиндан

 

Општина ТополаОпштина ТополаКо удара тако позно у дубини ноћног мира
на капији затвореног светогорског манастира?
"Већ је прошло тавно вече, и нема се поноћ хвата
седи оци, калуђери, отвор'те ми тешка врата.
Светлости ми душа хоће, а одмора слабе ноге,
клонуло је моје тело, уморне су моје ноге.
Ал' је крепка воља моја, што ме ноћас вама води
да посветим живот роду, отаџбини и слободи....

Славским колачем, кољивом и вином и освештавањем које обавља свештенство уз Светосавску химну, данас је у школама тополске општине обележен Савиндан, слава првог српског архиепископа и просветитеља.
Општина ТополаОпштина ТополаСвети Сава – школска слава, обележена је и у Основној школи „Карађорђе“ у Тополи. Драмским и хорским извођењем и пригодним песмама славило се име великог српског светитеља.
Општина Топола Општина ТополаЈедна занимљивост везана је за овогодишњег славара. Уз ОШ „Карађорђе“ славар је била и Данијела Павлићевић из Тополе. Наиме њена бака Коса је још 1992. године, када је Савиндан враћен под окриље школа и поново установљен као школска слава, такође била славар, тако да Данијела на овај начин наставља породичну традицију.
...Векови су прохујали од чудесне оне ноћи,
векови су прохујали и многи ће јоште проћи.
Ал' то дете јоште живи, јер његова живи слава,
јер то дете беше Растко, син Немањин – Свети Сава.
Војислав Илић

уторак 27. јануар 2015.
[почетна страна]

Сусрети школа

 

Општина ТополаОпштина ТополаНајбројнију образовну установу општине Топола, Основну школу „Карађорђе“ посетили су данас директори, наставници и ученици школа „Христо Узунов“ из Охрида и „Александар Сергејевич Пушкин“ из Москве. Делегацију је предводио Зоран Ранитовић, директор Основне школе „21. октобар“ из Крагујевца. Госте је у просторијама ОШ „Карађорђе“ примила директорка школе Рајка Митровић, као и ученици и наставно особље. На скупу је изражена превасходна тежња присутних за успостављање што тешње, мрежне сарадње школа, размену искустава, а све у циљу унапређења образовања.
Такву врсту сарадње већ годинама негује управо ОШ „21. октобар“ из Крагујевца. Са највећом охридском школом остварују осмогодишњу успешну сарадњу која је кроз међусобну посећеност, прерасла у узајамно пријатељство међу наставницима и ученицима. Прошле године ученици и наставници крагујевачке школе путовали су у Москву где су, између осталог, присуствовали Међународном фестивалу „Пушкиново пролеће“. Овог и прошлог октобра ученици из Москве долазили су у школу „21. октобар“. Присуствовали су заједно са колегама из Македоније књижевним вечерима као што су Крвава бајка, Пушкиново вече и др.

Општина ТополаОпштина ТополаКратко је трајало данашње дружење школа. Ипак, био је то веома срдачан сусрет, рекло би се, на свим нивоима – директори, наставници, ученици – на коме су размењена међусобна искуства, запажања, уз наравно тежњу да се сарадња настави и прошири како је и констатовала директорка Рајка Митровић. У знак сећања, својим другарима из Москве, ученици ОШ „Карађорђе“ су подарили пригодан промотивни материјал о Тополи који ће их подсећати на посету нашој средини.

среда 22. октобар 2014.
[почетна страна]

Образовање и тржишно пословање

 

Кроз отворену капију, у пространо, ограђено и уредно двориште улази трактор са напуњеном приколицом. Велики број зграда са огромним сеником налази се унутра. На узвишици велики пластеник. Између зграда пролазе и у њих улазе неки радници. Свако понешто ради. Доноси. Односи. Онај трактор с почетка улази под трем и истовара – кипује нешто из приколице.
Тако је то свакодневно у кругу економије која припада Средњој школи „Краљ Петар I“. Ту су фарме, мини фарме, говеда, свиња и оваца. Треба све припремити, очистити и нахранити. Зато и храну треба припремити. У ових пар дана на економији се убрзано ради на силажи. Ове године ће силирати око три вагона масе.
Општина ТополаОпштина ТополаСа животом и радом економије упознаје нас руководилац добра, др вет. мед. Милош Петковић. Каже нам да економија располаже са више од 50 хектара обрадиве земље. Само на потезу Рупник налази се 35 хектара, док се још готово 20 хектара налази у селима Загорица и Јунковац. Због удаљености, у овим селима су углавном косидбене површине. Хвали нам се Милош, с разлогом, да су ове године имали рекордан принос сена. „Ни једна бала и поред оваквог времена, није нам покисла“, каже, а било је око 5,5 хиљада бала.
Општина ТополаОпштина ТополаЕкономија представља пољопривредно добро на коме ученици ветеринарског, пољопривредног и винарског смера обављају праксу. Више од 220 ученика се на практичан начин упознаје са пословима за које су се уписом у школу определили. Да све протекне како треба брине дванаест професора, два помоћна наставника и пет радника на одржавању.
-Деца помажу. Сваки дан у години, изузев празника, буквално је покривен ученицима. Тренутно се ради силажа. Већ пет година успешно сарађујемо са семенском кућом „Пионир“. Ове године посејали смо десет хектара кукуруза. Принос масе зрна за ову годину је добар. Силираћемо са три хектара. Остало ће се брати – рекао је Петковић.
Општина ТополаОпштина ТополаА храна је потребна за поменуту фарму. Говедарска фарма има дванаест везова за краве и телићарник. Тренутно имају девет крава. У боксовима се налази три до пет приплодних крмача, а у торовима до десет оваца. Треба рећи да економија послује тржишно. Млеко се продаје. Вишак стоке такође. У сезони се из пластеника на тржиште износи парадајз, паприка, зелена салата, спанаћ. На Рупнику је планирано да се ове јесени одвоји два хектара ради подизања засада вишања. Припреме су у току, тако да се очекује да ускоро буде засађено око 2000 садница облачинске вишње.

уторак 30. септембар 2014.
[почетна страна]

Пола века Средње школе

 

Општина ТополаПригодним програмом, Средња школа „Краљ Петар I“ из Тополе обележила је 50 година рада и постојања. Дан крунисања краља Петра I Карађорђевића је 8. септембар и ова средњошколска установа га прославља као Дан своје школе.
Општина ТополаОпштина ТополаСкладан и разноврстан културно-уметнички програм је одржан у спортској дворани, уз присуство званица које су, почев од прве генерације гимназијалаца која се овде 1964.
године уписала, па до данашњих дана пролазиле кроз њене ходнике, учионице и клупе.
Општина ТополаГосте је поздравио Љубиша Недељковић који је и сам као ученик похађао ову образовну установу, био њен профестор и сада директор. Упознао је Недељковић присутне са историјатом школе, променама имена које су некако пратиле школске реформе, тренутној опремљености и образовним профилима које данас похађа око 600 ученика. Од 2004. године Средња школа носи данашње име „Краљ Петар I“. Општина ТополаДиректор и професори су се сетили и својих најстаријих колега и пригодним даровима и цвећем их испратили у пензију, уз обостране жеље да се још дуги низ година окупљају и с радошћу присећају на дане које су овде провели.

уторак 9. септембар 2014.
[почетна страна]

Смотра рецитатора

 

Општина ТополаОпштина ТополаВећ традиционално, библиотека „Радоје Домановић“ и ове године била је домаћин смотре рецитатора, ученика свих пет основних и Средње школе са територије општине Топола. Такмичење је у просторијама библиотеке одржано у четвртак 27. марта. У категорији млађег и средњег узраста, ученици од првог до четвртог и од петог до осмог разреда, такмичило се деветнаест ученика, док се у категорији старијег узраста пријавило шеснаест ученика СШ „Краљ Петар I“. Такмичаре је оцењивала комисија коју су чинили: Професор српског језика Бранко Говедарица – ОШ „Карађорђе” Топола, професорка српског језика Ана Ђурић – СШ „Краљ Петар Први” Топола и професор разредне наставе Александар Јеленић – ОШ „Сестре Радовић” Белосавци.
Ученици из сваке категорије који су се пласирали даље освојили су награде и представљаће општину Топола 13.априла на Окружном тамичењу у Рачи, за пролазак на Републичко такмичење Смотре „Песниче народа мог” која се у мају одржава у Ваљеву. Иначе ова Манифестација је организована први пут 1969. године у организацији Савеза аматера Србије и траје непрекидно до данас. Библиотека „Радоје Домановић” и школе из Тополе непрекидно учествују на њој.
Такмичари су се пласирали овим редом:

Категорија млађи узраст (1-4 разред)
1. Андрија Марковић – ОШ „Карађорђе” Топола,
2. Теодора Тошић – ОШ „Сестре Радовић” Белосавци,
3. Анђелка Цветковић – ОШ „Живко Томић” Доња Шаторња,
4. Иван Ристовић – ОШ „Карађорђе” Топола.

Категорија средњи узраст (5-8 разред)
1. Данијел Јевтић – ОШ „Карађорђе” Топола,
2. Филип Стевановић – ОШ „Карађорђе” Топола,
3. Магдалена Гружанић – ОШ „Милан Благојевић” Наталинци,
4. Милена Вујичић – ОШ „Карађорђе” Топола.

Категорија старији узраст
1. Ђурђина Благојевић, IV година СШ „Краљ Петар Први” Топола,
2. Јована Миљковић, II година СШ „Краљ Петар Први” Топола,
3. Марија Јовановић, II година СШ „Краљ Петар Први” Топола.

уторак 1. април 2014.
[почетна страна]

Нов школски намештај

 

Општина ТополаМештани села Доња Трешњевица – родитељи, будући родитељи, они који су некада похађали месну четворогодишњу школу – издвојено одељење ОШ „Живко Томић“ из Шаторње – удружили су снаге и заједно са локалном самоуправом – општином Топола, решили да промене намештај у учионицама.
Заједничком акцијом мештана и општине, уз учешће од по 50%, данас су у две учионице школе у Доњој Трешњевици стигле нове клупе, столице и табле као и једна струњача и сто за стони тенис. Вредност инвестиције износи око 110.000 динара. Али на томе се нису задржали наши радници који раде у иностранству. Они су, такође пореклом из Доње Трешњевице, инвестирали у куповину ПВЦ врата школе, почев од улазних, канцеларијских и врата за две учионице, а даривали су ученике и једним апаратом за воду.
Свечаном пријему намештаја, уз 16 ученика који похађају ову школу грађену 30-их година прошлог века, учитеље Лазић Горана и Весић Јелену, школско руководство матичне школе и мештане, присуствовао је и председник општине Драган Јовановић.
- Ово је јединствен пример да се у решењу напора удруже мештани, школа и локална самоуправа. Данас имамо прилику да на делу видимо нешто што је много важније и вредније од саме инвестиције. Мештани препознају тренутак и потребе. Удружени и сложни, на овај начин одговарамо и на једно и на друго, а уједно доказујемо да можемо и много више од тога. Све то увидели су и људи из дијаспоре и показали да под таквим условима не заборављају своје корене – рекао је председник Јовановић, а обраћајући се деци пожелео је да поред знања и вештина које стекну у школским клупама науче пре свега да буду добри људи.

         
         
четвртак 27. фебруар 2014.
[почетна страна]

Дан школе у Шаторњи

 

Општина ТополаОпштина ТополаОсновна школа „Живко Томић“ из Доње Шаторње прославила је 19. новембра Дан своје школе. Прослава је традиционално започела свечаном приредбом у холу школе. Приредбу је својим песмама отворио школски хор и фолклор ученика млађег узраста. Ове године учешће у Дану школе Општина Тополаузели су и најмлађи предшколци који су све присутне забавили својим интересантним рецитацијама о здравој исхрани. У духу теме овогодишње прославе „Весело детињство“, ученици нижих разреда су својим кратким скечом показали како то детињство може бити забавно. Истим правцем наставили су и ученици виших разреда одигравши своју представу „Торта са пет спратова“ која је многима измамила осмех на лице. Овогодишњи гости издвојеног одељења у Јарменовцима извели су два занимљива скеча, а након њих су наступили млади виртуози, Марко Обрадовић на кларинету и Александар Ранковић на хармоници. Све је завршено игром фолклора и обраћањем директорке, Марије Обрадовић, која је захвалила свим гостима на подршци, дугогодишњој сарадњи и поверењу.

среда 20. новембар 2013.
[почетна страна]

Сусрет са најбољима

 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаНа свечаности у згради Општине Топола, данас су уручене награде које Општина Топола додељује ученицима за резултате остварене у школовању као и на школским и окружним такмичењима. Награде су као и претходних година уручене и њиховим професорима и директорима.
Пригодне књиге добитницима је уручио председник општине Драган Јовановић који је између осталог рекао да су награде, пре свега израз поштовања заједнице за постигнуте резултате током школовања и да највећи капитал представља улагање у образовање, пожелевши им пуно успеха како у даљем школовању, тако и у животу уопште.

       
       
       
       
       
       
       
       
     
     
     
     
За постигнуте резултате у школовању награђени су:

ОШ.“Карађорђе“ Топола


Бабић Кристина 8/1 – носилац Вукове дипломе као и награде за освојено Прво место на Окружном такмичењу из Српског језика у 6. разреду. – наставник -Величковић Зорица и за освојено Прво место на Окружном такмичењу из Математике у 7. разреду - наставник Арсенијевић Јасмина
Спасић Анђела 8/2 - носилац Вукове дипломе
Марковић Алекса 8/3 - носилац Вукове дипломе
Јелесијевић Анђела 8/3 - носилац Вукове дипломе као и награде за освојено Друго место на Окружном такмичењу из ТИО у 8. разреду - наставник Драговић Милан
Месаровић Јована 8/3 - носилац Вукове дипломе као и награде за освојено Треће место на Окружном такмичењу из ТИО у 8. разреду - наставник Драговић Милан
Ивановић Стефан 8/4 - носилац Вукове дипломе
Мирковић Вања 8/3 – награда за освојено друго место у 6. разреду - наставник Драговић Милан
Вујић Никола 8/3 – награда за освојено треће место из ТИО у 6. разреду - наставник Драговић Милан
Топлица Немања 8/3 – награда за освојено прво место из Српског језика - рецитовање у 8. разреду наставник Говедарица Бранко
Ћирић Милан - 8 разред, специјално одељење, награда за освојено прво место из ТИО у 8. разреду - наставник Кундовић Јелена
Петар Миливојевић – награда за резултате у 5. разреду из Математике - наставник Јасмина Арсенијевић
Милица Ђорђевић – награда за резултате у 5. разреду из Математике, наставник Јасмина Арсенијевић

Разредне старешине:
Денић Стојан, наставник српског јез. 8/1
Вуловић Снежана, наставник географије, 8/2
Арсенијевић Јасмина, настаник математике, 8/3
Којић Славица, наставник физичког васпитања, 8/4

Директор: Рајка Митровић

ОШ.“Сестре Радовић“ Белосавци

Данијела Пејић 8/1 - носилац Вукове дипломе

Разредни старешина:
Синиша Тубић, наставник математике
Директор: Дарко Вукићевић

ОШ.“Милан Благојевић“ Наталинци


Смиљана Алексић - носилац Вукове дипломе
Драгана Јовановић - носилац Вукове дипломе
Ђурђија Матић - носилац Вукове дипломе, ученик генерације као и награде за освојено Треће место на окружном такмичењу из Енглеског језика - наставник Тамара Брадоњић
Јован Коцић – награда за освојено Треће место на Окружном такмичењу у трци на 100м и Прво место на међурегионалном такмичењу у трци на 800м - наставник Снежана Живојиновић

Разредни старешина:
Јасмина Јевтић

Директор: Верица Радосављевић

ОШ.“Живко Томић“ Доња Шаторња

Марко Гавриловић 8/1 - носилац Вукове дипломе
Анђела Ђокић 8/2 - носилац Вукове дипломе
Дијана Шевић 8/2 - носилац Вукове дипломе
Бојан Ђокић 8/2 - носилац Вукове дипломе и награда за освојено Трећеместо на „ 4 х 100“ на екипном такмичењу
Бојана Новаковић - за освојено 1.место на Окружном такмичењу у бацању кугле и 3.место на Међурегионалном такмичењу у бацању кугле
Марко Миладиновић – за освојено 3. место на Окружном такмичењу у бацању кугле
Никола Симић – за освојено 2.место - трчање на 300м на Окружном такмичењу и пласман на Међурегионалном такмичењу
Марко Марјановић - „ 4 пута 100“ 3.место на екипном такмичењу
Предметни наставник Физичког васпитања Загорка Марковић

Разредне старешине:
Љиљана Павловић
Светлана Коцић

Директор: Марија Обрадовић

Средња школа „Краљ Петар I“ Топола

Максимовић Стефан IV/2 - носилац Вукове дипломе
Урошевић Марко IV/3 - носилац Вукове дипломе
Јанковић Стеван IV/3 - носилац Вукове дипломе
Бошковић Огњен IV/4 - носилац Вукове дипломе
Достанић Милица IV/4 - носилац Вукове дипломе – ученик генерације
Живановић Ана IV/4 - носилац Вукове дипломе
Марковић Милена IV/4 - носилац Вукове дипломе
Јаковљевић Милица IV/4 - носилац Вукове дипломе
Прокић Маријана IV/4 - носилац Вукове дипломе
Пантић Андријана IV/4 - носилац Вукове дипломе
Станојевић Душан IV/4 - носилац Вукове дипломе
Јовановић Милица IV/4 - носилац Вукове дипломе
Никић Жељко IV/5 - носилац Вукове дипломе
Николић Милица IV/5 - носилац Вукове дипломе
Лукић Миодраг IV/5 - носилац Вукове дипломе

Разредне старешине:
Душица Радојевић
Лазовић Поповић Горица
Пајовић Надица
Стевановић Нада

Директор: Љубиша Недељковић

петак 21. јун 2013.
[почетна страна]

Средња школа „Краљ Петар I“

 

Као и прошле и у наредној 2013/2014 школској години, Средња школа „Краљ Петар I“ из Тополе вршиће упис у прву годину за 200 нових средњошколаца. Министарство просвете одобрило је упис и број ученика за следеће образовне профиле:

ГИМНАЗИЈА
- ДРУШТВЕНО-ЈЕЗИЧКИ СМЕР ........................................30 ученика
- ОПШТИ ТИП ....................................................................30 ученика

ПОЉОПРИВРЕДА, ПРОИЗВОДЊА И ПРЕРАДА ХРАНЕ
- ПОЉОПРИВРЕДНИ ТЕХНИЧАР .....................................30 ученика
- ВЕТЕРИНАРСКИ ТЕХНИЧАР ..........................................30 ученика
- ВИНОГРАДАР – ВИНАР – ОГЛЕД ....................................20 ученика

МАШИНСТВО И ОБРАДА МЕТАЛА
- МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКО КОНСТРУИСАЊЕ ..................30 ученика
- АУТОМЕХАНИЧАР ............................................................................15 /5/ ученика.....3 год.
- МЕТАЛОСТРУГАР ..............................................................................15 ученика...........3 год.

Општина ТополаВредно је рећи и да су на Белом двору, 11. јуна, Њихова Краљевска височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина били домаћини свечаног пријема за 500 најбољих матураната из свих средњих школа у Србији. Најбољим српским матурантима који су на пријем дошли са својим родитељима и директорима школа, уручене су Похвалнице Краљевског дома. На свечаности, поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра, присутнима су се обратили и проф. др Нада Ковачевић, проректор за наставу Универзитета у Београду, проф. др Иван Вујачић, члан управног одбора Еуробанк као и Матија Бећковић, члан Крунског савета и Српске Академије наука и уметности.

     

Свечаности на Белом двору присуствовала је и ученица генерације Средње школе „Краљ Петар I“ из Тополе, Милица Достанић, директор школе Љубиша Недељковић као и Милицини родитељи Весна и Миодраг. Осим одличног успеха у похађању опште гимназије, свих петица, Милица је ове школске године била учесник Републичког такмичења средњошкОпштина Тополаолаца из физике и окружног такмичења из математике. Према правилнику школе који бодује постигнуте резултате, по речима директора Недељковића, она је убедљиво најбољи ученик СШ „Краљ Петар I“.Широј јавности у Тополи Милица Достанић је позната и као члан фолклорног ансамбла КУД „Опленац“ из Тополе, што само иде у прилог чињеници да је реч о комплетној и зрелој личности. У даљем школовању Милица има намеру да упише Електротехнику, а с обзиром на упорност када се лати посла за очекивати је да ће и у том важном животном кораку истрајати.

понедељак 17. јун 2013.
[почетна страна]

Поезија у кући књиге

 

Општина ТополаСветски дан поезије, 21. март, обележен је у Библиотеци „Радоје Домановић“ традиционалном смотром рецитатора, ученика основних школа и средње школе са територије општине Топола. Овај вид републичке смотре рецитатора више од четири деценије организује Савез аматера Србије у сарадњи са Министарством културе.
Јучерашњи празник, чији је циљ популарисање говорне културе и литерарних садржаја међу младима, послужио је и као квалификационо такмичење ученика за Окружну смотру рецитатора која ће се 14. априла одржати у Рачи. Тридесет три ученика такмичила су се у три категорије: -Млађи узраст, од I до IV разреда; -Средњи узраст, од V до VIII разреда; -Старији узраст, ученици Средње школе.

         
         

Ученике је оцењивао трочлани стручни жири, чији је председник био познати млади глумац Народног позоришта из Београда, наш суграђанин, Игор Ђорђевић. Дуго сарађујући са Библиотеком „Радоје Домановић“, радо се Игор Ђорђевић и овога пута одазвао на њен позив. Поред њега жири су сачињавале и професор српског језика у Средњој школи „Краљ Петар I“ Ана Ђурић и радник библиотеке Зорица Стојиљковић.
Стручна комисија је вредновала рецитаторе по одређеним критеријумима као што су избор песме који је примерен узрасту и полу рецитатора, акцентуација и дикција, остваривање мисаоно-емотивних садржаја песме, природност, изражајност и сугестивност...

         
На Окружно такмичење у Рачи пласирала су се по три ученика поменутих категорија:
       
       
МЛАЂИ УЗРАСТ

I место НИКОЛИЈА СОФРОНИЈЕВИЋ – ОШ „КАРАЂОРЂЕ“ из Тополе;
II место МАРИЈА ВУКАДИНОВИЋ – ОШ „СЕСТРЕ РАДОВИЋ“ из Белосаваца;
III место СТЕФАН ШЕВИЋ – ОШ „ЖИВКО ТОМИЋ“ из Шаторње.

СРЕДЊИ УЗРАСТ

I место СОФИЈА ВАСИЛИЈЕВИЋ - ОШ „ЖИВКО ТОМИЋ“ из Шаторње;
II место КАТАРИНА ПЕЈИЋ – ОШ „СЕСТРЕ РАДОВИЋ“ из Белосаваца;
III место НЕМАЊА ТОПЛИЦА – ОШ „КАРАЂОРЂЕ“ из Тополе.

СТАРИЈИ УЗРАСТ

I место КАТАРИНА КАКАШИЋ – СШ „КРАЉ ПЕТАР I“ из Тополе;
II место ЈОВАНА МИЉКОВИЋ – СШ „КРАЉ ПЕТАР I“ из Тополе;
III место МАРИЈА ЈОВАНОВИЋ – СШ „КРАЉ ПЕТАР I“ из Тополе.

Општина ТополаСвојим донацијама, Игор Ђорђевић је у више наврата помагао ову установу културе у Тополи. Величину и племенитост младог српског уметника може илустровати и детаљ када је на крају смотре, одбијајући било какав хонорар, па и за путне трошкове, одговорио: -Људи, ово су наша деца, а и ја сам дошао кући.

петак 22. март 2013.
[почетна страна]

Стручно усавршавање

 

Општина ТополаОпштина ТополаУ Основној школи ''Живко Томић'', у суботу, 9. фебруара, одржан је семинар под називом ''Планирање стручног усавршавања и напредовања''. Школа је организовала семинар за запослене, а предавање и радионице одржале су Олга Јованчићевић и Милена Вићевић, просветне саветнице из Ужица.
Општина ТополаОпштина Топола С обзиром на то да је Министарство просвете донело нови Правилник о сталном стручном усавршавању и стицању звања наставника, васпитача и стручних сарадника, саветнице су присутнима разрешиле многе недоумице које су се тицале тумачења појединих ставки у новом Правилнику. Разговарало се пре свега о ''сакупљању'' сати обавезних и изборних програма, о стицању компетенција, увођењу личног портфолија и планирању стручног усавршавања на личном плану, као и на плану школе.
Директорка школе, Марија Обрадовић, изразила је захвалност свим учесницима на сарадњи у реализацији овог семинара, нагласивши да је школа ''Живко Томић'' на почетку школске године већ започела активности везане за нови Правилник и да ће се после овог семинара исте те активности спроводити много лакше и ефикасније.

уторак 12. фебруар 2013.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Контакт
 
Опленачка берба
Tуристичка организација Тополa-Опленац
zaduzbina
 
ОП-ТОП Радио
ОП-ТОП Радио
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2015