Бисери у Трнави

 
Општина ТополаОпштина ТополаМинулог викенда, у суботу и недељу, 25. и 26. јуна, у Горњој Трнави одржана је традиционална манифестација „Трнавачки бисери“. Осме по реду спортске и културне сусрете младих организовали су, на спортским теренима ОШ „Милутин Јеленић“, Женски рукометни клуб „Колибри“ и мештани Месне заједнице Витлина. Сусрете је отворио председник општине Топола, Драган Живановић.
Општина ТополаОпштина ТополаМанифестацију је пратио низ културних и спортских дешавања. У простору школе отворена је изложба ликовних радова „Ја у спорту“ и конкурс литерарних радова на тему „Зашто волим спорт“. Од спортских дешавања заступљен је био пре свега рукомет – различити узрасти категорија за девојчице, затим стони тенис, тенис, пикадо, мали фудбал и вишебој – скок у даљ, бацање камена, надвлачење конопца.... У малом фудбалу учествовало је 15 екипа у две категорије – 2001. и 2005. годиште, а сачињавале су их екипе са територије општине Топола.
Општина ТополаОпштина ТополаЗахваљујући несебичном залагању Радивојевић Радослава, бившем рукометашу, који дуги низ година промовише рукометни спорт и чини све да се он популаризује и развија међу младима на селу, посебан печат овој манифестацији даје управо рукометни турнир. Овога пута, у Горњој Трнави, на Витлини се окупило 15 женских екипа подељених у три категорије – 1) категорија девојчице 2001. годиште, 2) категорија девојчице 2003. и млађе и 3) категорија девојчице 2005. и млађе. Поред домаћина, екипе „Колибри“, на турниру су учествовале и екипе Атеница – Чачак, Металац АД – Г. Милановац, Раднички – Обреновац, Локоси – Лапово, Плана – Велика Плана, Колубара – Лазаревац, Извор Буковичка Бања – Аранђеловац, Раднички – Крагујевац и Ударник – Лозовик.

среда, 29. јун 2016.
[почетна страна]

Промовисан пласман у прволигашко друштво

 
Општина ТополаОпштина ТополаРевијалном утакмицом без резултатског значаја одиграном пред својим навијачима, рукометаши „Карађорђа“ из Тополе прославили су пласман у прву лигу, што представља друго освајање трофеја такмичења у 40 година дугој историји клуба. Од наредне сезоне Карађорђе ће бити члан Прве лиге – запад.
Утакмица је одиграна у сали ОШ Карађорђе у Тополи у недељу 5. јуна. Противник је била репрезентација лиге – група Копаоник, састављена од најбољих играча првенства. Коначан резултат утакмице пуне атрактивних потеза гласио је 29:29.
Општина ТополаВећ неколико кола пре краја првенства, екипа из Тополе обезбедила је прву позицију на табели, а тиме и пласман у виши ранг такмичења. У управи клуба са поносом истичу домет и значај резултата који ће бити забележен у историји клуба. Немају намеру да у прволигашком друштву играју епизодну улогу и свесни су чињенице да се за виши ранг такмичења треба још боље припремити, уз напомену да ће то учинити ослањањем пре свега на свој играчки потенцијал.
Општина ТополаУз председника клуба Ђурђевић Горана и тренере Рангелова и Влајића терет овогодишњег такмичења изнели су: Јовановић, Поповић, Карић, Гаровић, Јевтић, Милошевић, Спасић, Батинић, Матић, Живанић, Дамњановић, Радосављевић, Недељковић, Си. Стјепановић, Ђорђевић, Костић и Са. Стјепановић.

петак, 10. јун 2016.
[почетна страна]

III C.A.C.I.B. на Опленцу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУ башти и на спортском терену хотела „Опленац“ у Тополи јуче је одржана Међународна изложба паса свих раса – C.A.C.I.B. коју трећу годину за редом организује Кинолошко друштво „Опленац“. Госте је у име организатора поздравио председник друштва Драгић Лазаревић, а изложбу званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
На смотру паса је пријављено више од 360 љубимаца разних раса које су поред домаћина – Србије њихови власници довели из петнаест европских замаља: Италије, Русије, Молдавије, Немачке, Француске, Босне, Мађарске, Румуније, Хрватске, Црне Горе, Летоније, Литваније, Данске, Словачке и Чешке.
       
     
понедељак, 16. мај 2016.
[почетна страна]

Годишњица постојања школице одбојке

 
Општина ТополаОпштина ТополаСпортска дворана ОШ „Карађорђе“ подсећала је синоћ, као уосталом и увек, на кошницу. Млади спортисти Тополе одржавали су своје уобичајене тренинге. Било је ту кошаркаша, фудбалера, такмичара у реалном аикиду и др. Овога пута нашу пожњу усмерили смо на Школицу спорта одбојкашког клуба „Мија Тодоровић“.
Општина ТополаОпштина ТополаОвај изузетно млад спортски колектив слави две године свог постојања. То је и био разлог што су клуб, са наравно даровима у рукама, посетили председник Скупштине општине Драган Јовановић, председник општине Драган Живановић као и представници Спортског савеза општине Топола. Одбојкашке лопте, дресови и препоне за децу узраста од 4-8 година старости били су спортски реквизити којима су младе полазнике школице обрадовали локална самоуправа, Спортски савез Србије и Спортски савез општине Топола.

среда, 13. април 2016.
[почетна страна]

Опленачки победник у каратеу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУз учешће 335 такмичара из 28 клубова, у суботу је у спортској дворани Средње школе „Краљ Петар I“ одржан „Опленачки победник“, трећи по реду турнир у каратеу.
Изузетан одзив клубова за учешће на турниру пријатно је изненадио домаћина и организатора Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе.
Општина ТополаОпштина ТополаПехар Опленачког победника 2016. у појединачној конкуренцији припао је Данијелу Виловском, члану Карате клуба „Чока“. Пошто домаћин није учествовао у генералном пласману, прво место заузела је екипа Јагодине која је понела и пехар за најмасовнији клуб који је учествовао на турниру. Друго место припало је Ресавици, а треће екипи „Јапан“ из Београда.
Ваља поменути и атмосферу на самом такмичењу. Једноставно речено, она је била сјајна. Турнир је пропратио велики број гледалаца који су уживали у карате вештинама домаћих и гостујућих такмичара. Поред тога, гости су искористили и прилику да посете културно историјске споменике у Тополи и како су сами у усменим разговорима истицали „наишли су на присан пријем како организатора, тако и становника града подно Опленца“.

среда, 30. март 2016.
[почетна страна]

Проглашени најуспешнији спортисти за 2015. годину

 
Општина ТополаТопола је синоћ добила најуспешнију спортисткињу и спортисту за 2015. годину. На свечаности приређеној у ресторану хотела „Опленац“, у организацији Спортског савеза општине Топола, додељена су признања најуспешнијим спортистима, спортским колективима као и специјална признања заслужним појединцима за допринос у спорту на територији општине Топола у 2015. години.
Комисија за доделу награда у области спорта коју је образовао ССОТ, након разматрања пристихлих предлога донела је одлуку да сви предложени појединци у свим категоријама буду награђени, а да се из свих предлога издвоје најуспешнија спортисткиња и спортиста за 2015. годину.
Најуспешнија спортисткиња општине Топола је НАТАЛИЈА МИХАИЛОВИЋ, члан Карате клуба ,,Карађорђе,, Топола. Најуспешнији спортиста општине Топола је НЕНАД НЕДЕЉКОВИЋ, члан Рукометног клуба ,,Карађорђе,, Топола.
   
   
       
Признања која су уручили председник општине Топола, Драган Живановић и председник ССОТ Дарко Рељић, добили су и:
Лазар Делић - кошарка, Јовица Павловић - стрељаштво, Александар Еић - карате, Марко Качаревић - фудбал, Немања Николић - одбојка, Дамјан Арсић - стрељаштво, Немања Ђорђевић - рукомет, Стефан Васиљевић - билијар, Катарина Ратковић - фудбал, Маја Туфегџић - одбојка, Александар Ивић - кошарка, Лука Дамњановић - фудбал, Стојан Голубовић- стрељаштво, Ненад Недељковић - рукомет, Давид Благојевић - кошарка, Јован Обрадовић - одбојка, Љубица Илић - одбојка, Јована Благојевић - рукомет, Ђорђе Лазаревић - кошарка, Владимир Павловић - фудбал, Петар Дамљановић - рукомет, Наталија Михаиловић - карате, Нађа Глишић - одбојка, сениорски клубови РК ,,Карађорђе,, Топола, и ЖФК,,Карађорђе,, Топола, јуниори СОФК ,,Карађорђе,, Топола, пионири КК ,,Карађорђе,, Топола, млади колектив Карате Клуб ,,Карађорђе,, Топола.
Специјална признања припала су: Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић, ФК Академија фудбала Дуљај, главни и одговорни уредник Спортског журнала Предраг Сарић, генерални директор СОС Канала Драгиша Ковачевић, Дане Корица испред Спортског савеза Србије и Дарко Рељић испред Спортског савеза општине Топола.

четвртак, 10. март 2016.
[почетна страна]
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2016