Успех каратиста у Смедереву

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаНа карате Купу Србије одржаном јуче у смедеревској градској хали „Карађорђе“ из Тополе заузео је у генералном пласману прво место. У конкуренцији 253 такмичара из 14 клубова, млади каратисти „Карађорђа“ освојили су укупно 23 медаље – 11 златних, 7 сребрних и 5 бронзаних. Друго место заузела је екипа „Колубаре“ из Лазаревца, а треће „Викторис“ из Смедерева. Покровитељ такмичења била је Српска карате унија. Сјајан успех тополских каратиста представља одличну увертиру пред Новогодишњи турнир који ће се у Тополи одржати 21. децембра.

понедељак, 1. децембар 2014.
[почетна страна]

Уређење фудбалског терена

 
Док лопта у полусезони мирује, управа Фудбалског клуба „Карађорђе“ одлучила је да у потпуности и на најсавременији начин уреди терен градског стадиона Шиља Тадић у Тополи. Жеља је да се на професионалан начин реконструише постојећи терен и припреми за пролећну сезону. Извођач радова који се обављају помоћу специјалних машина, је „Бела флора“ из Параћина.
       
Verti-Drain машине разбијају хумусни слој земље тако да он може примити – упити воду која би иначе пливала по терену, отежавала игру и што је најгоре уништавала га. Унутрашњим разбијањем земље на дубини од 15 до 25 центиметра развија се и јача коренов систем.
Ове машине омогућавају побољшање аерисаности земљишта. Терен на стадиону ће постати пропустљив за воду, мекши за игру, а коренов систем ће добити неопходан ваздух за свој развој. Ради побољшања механичког састава земљишта терен ће бити прекривен песком чиме ће се попунити неравнине, а затим ће се како би се на прави начин дочекала пролећна сезона, ради јачања кореновог система бацити и зимско ђубриво.

четвртак, 27. новембар 2014.
[почетна страна]

Упешан старт првенства

 
Општина ТополаПочетак првенствених окршаја II Српске одбојкашке лиге – група Центар за сениоре, донео је бодове екипи „Карађорђа“ из Тополе. Они су на свом терену, у спортској дворани СШ „Краљ Петар I“ однели убедљиву победу од 3:0 (25:20, 25:22, 25:10) над екипом „Рода“ из Београда. И игра домаћина у овом мечу била је управо таква – убедљива.
Први сет протекао је већим делом у мање-више резултатски равноправној игри. Екипе су се смењивале у вођству све до завршнице сета када се „Карађорђе“ одлепио на 22:19 и рутински га 25:20 решио у своју корист. У другом сету гости из Београда пуном снагом врше притисак на домаће. Освајају поене, а посебно им функционише први темпо. Након почетне иницијативе „Роде“, домаћи консолидују линије, читају игру ривала и резултатски га стижу. У блоку Стевановић, Николић, Јовановић, а у нападу Чолић и Манојловић све су бољи и убојитији. Код резултата 15:13 за „Роду“ долази до преокрета. Домаћин узима четири поена за редом, прелази у вођство и у наставку сигурном игром сет решава у своју корист. Трећи сет доноси потпуну надмоћност „Карађорђа“. Гости без концентрације губе поене правећи чак и почетничке грешке. У таквом односу снага капитен и тренер „Карађорђа“, Миљановић, имао је прилику, што је и учинио, да разиграва и клупу.
Приказана игра „Карађорђа“ у овом мечу охрабрење је за наставак српсколигашког такмичења. Наредни ривал биће екипа „Шумадије“ у Аранђеловцу.

понедељак, 20. октобар 2014.
[почетна страна]

Као вихор ка циљу

 
Општина Топола Клинци и клинцезе, деца предшколског узраста, трчала су данас своју трку на фудбалском терену „Шиља Тадић“ у Тополи. Прошлогодишња акција Спортског савеза општине Топола и Предшколске установе „Софија Ристић“, када су деца трчала и играла се на Опленцу, на овај начин је настављена и полако прелази у традицију. Дан спорта под називом „Јачајмо мишиће“ укључио је око 200 предшколаца.

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОво је био и начин укључивања деце у спортске активности, а с обзиром да се данашња акција поклапа и са „Дечјом недељом“ идеја је да се она убудуће одржава сваког октобра у години.

понедељак, 6. октобар 2014.
[почетна страна]

Топола у знаку фудбала

 
Општина ТополаОпштина Топола Празник фудбала очекује се ове суботе у Тополи, када ће „Карађорђе“ на свом терену угостити екупу „Полета“.
Трећелигаш српског фудбала „Карађорђе“, на свом реновираном терену стадиона „Радослав Шиља Тадић“ у Тополи, дочекаће, у оквиру 2. кола Српске лиге – група Запад, тим „Полета“ из Љубића. Утакмица се игра у суботу са почетком у 17 часова. Екипа „Полета“ је на старту првенства на свом терену убедљиво славила са 3:0 над „ГФК Јасеницом“ из Смедеревске Паланке, тако да се у Тополи очекује гостовање веома јаке екипе. Постоји више разлога за празник фудбала у Тополи. Један од њих је повратак „Карађорђа“ у српсколигашко друштво. Други је добра фудбалска представа коју су играчи пружили у првом колу на гостовању у Пожеги одигравши 1:1 против „Слоге“. Без два бода остао је „Карађорђе“ у том мечу у судијској надокнади када је домаћин успео да изједначи резултат. Трећи разлог за дан фудбала у граду подно Опленца је свакако повратак „својој кући“ – своме стадиону. Због реконструкције спортског објекта „Карађорђе“ није играо на свом терену последње две сезоне. Читава реконструкција још увек није завршена, али је зато терен оспособљен и спреман за одигравање утакмица, тако да се поред бројних домаћих навијача и квалитетног терена, у суботу, с обзиром на уводна издања два тима, очекује и квалитетан првенствени меч.

петак, 22. август 2014.
[почетна страна]

Међународна изложба паса у Наталинцима

 
Викенд изложбе паса у општини Топола започет на Опленцу настављен је јуче у Наталинцима.
Село Наталинци, некад варошица са више од 120 дућана. Једном годишње ово ушорено место у сред валовите Шумадије дуплира број становника који овде живе. И тако већ тридесет година.
У Наталинцима је одржана XXX изложба паса и X која се убраја у међународне – C.А.C.I.B. По речима организатора, на изложбу је пријављено 450 паса у 110 раса. Генерални секретар Кинолошког савеза Србије, др Махмуд Ал Дагистани који деценијама прати дешавања у Наталинцима, у име организатора, Општина ТополаОпштина ТополаКинолошког друштва Наталинци, уручио је признања, међу којима посебно треба издвојити значку за заслуге коју је уручио Ивановић Ивану из Смедеревске Паланке за непрестано учешће на свих тридесет изложби и пружање несебичне помоћи у њеном организовању. Значке за заслуге уручена је и Грујин Горану из Свилајнца. Председник скупштине друштва, Жика Митровић, уручио је захвалнице институцијама и појединцима који су свих ових година помагали да се изложба претвори у традиционалну: ОШ „Милан Општина ТополаБлагојевић“ Наталинци, Полицијска станица Топола и Савић Драгомир – ливница „Морсад“.
Председник општине Топола, Драган Јовановић, по десети пут званично је отворио изложбу. У обраћању гостима, истакао је шумадијско гостопримство и организованост, што и утиче да изложба из године у годину буде све масовнија и окупља излагаче из великог броја земаља.

         
         
Када је о излагачима реч, поред Србије, највернији човекови пријатељи су стигли из Грчке, Бугарске, Румуније, Мађарске, Аустрије, Пољске, Русије, Немачке, Француске, Шпаније, Италије, Словачке, Чешке, Црне Горе, Хрватске и Словеније. У ринговима су као и претходног дана судиле интернационалне судије из Србије, Црне Горе, Италије и Хрватске.

понедељак, 12. мај 2014.
[почетна страна]

I C.A.C.I.B. у Тополи

 
Општина Топола Протеклог викенда Општина Топола је била „епицентар“ у коме су се најпре у суботу на Опленцу са својим највернијим пријатељима окупили љубитељи паса, а затим се јуче исто поновило и у Наталинцима.
Топола је била домаћин треће изложбе и I Међународне изложбе паса свих раса - C.A.C.I.B. Организатор је Кинолошко друштво „Опленац“ из Тополе. Скуп је отворио председник удружења Драгић Лазаревић, а поздравио и званично отворио заменик председника општине Драган Живановић. Он је Драгану Митровићу из Наталинаца, селектору српске репрезентације, уручио пехар као признање за освојено треће место на свету у такмичењу са бретонима које је прошлог месеца одржано у Италији, док је репрезентација континенталаца екипно и појединачно поделила друго место са Хрватима.
У 105 раса, на изложби је представљено 370 паса свих раса. Мера у којој је изложба била међународна показује и податак да су на њој учествовали излагачи из 16 земаља. Поред Србије, своје љубимце довели су њихови власници из Црне Горе, Хрватске, Словеније, Словачке, Чешке, Пољске, Русије, Немачке, Француске, Шпаније, Италије, Аустрије, Грчке, Бугарске, Румуније и Мађарске. Четвороношце су оцењивале интернационалне судије из Србије, Црне Горе, Хрватске и Италије.

     
     
понедељак, 12. мај 2014.
[почетна страна]

И пецало се и кувало се

 
Општина Топола Очигледно, ни време, односно неповољне временске прилике не могу зауставити пасиониране љубитеље риболова да се баве својим омиљеним спортом. Требало је у петак 18. марта, по киши и хладноћи издржати три сата, на језеру крај Тополе и стајати у месту са штапом у руци. Док су кибицери долазили и одлазили, ипак, петнаест пецароша окупило се и такмичило крај језера, на Купу Тополе – Велики петак, 33. такмичењу у спортском риболову удицом на пловак.
Истовремено, у башти ресторана „Језеро“, текло је традиционално такмичење у кувању рибље чорбе. Овога пута у башти се она крчкала у три котлића.
Општина ТополаОпштина Топола О улову, количини упецане рибе, овом приликом нећемо говорити. И сами риболовци били су свесни да ће он по оваквом времену бити незнатан, а медаље су могли освојити сви који су дочекали крај такмичења. Али, као што правила такмичења налажу, победници су проглашени и уручене су им медаље и пехари.
Куп Тополе освојио је Савић Мирко, други је био Влада Јокић, а трећи Степановић Горан. Пехар је као најмлађи такмичар добио Радојковић Немања. Најбоље кулинарско умеће у спремању рибље чорбе показао је Гарашанин Слободан, а у то су се могли уверити сви учесници такмичења као и гости ресторана, што такође на овом Купу представља својеврсну традицију.

       
уторак, 22. април 2014.
[почетна страна]

Спортски савез Србије у Тополи

 

На позив Општине Топола и општинског спортског савеза, у радној посети Тополи јуче су боравили чланови Управног одбора Спортског савеза Србије. Управни одбор Спортског савеза Србије је у скупштинској сали града подно Опленца одржао своју редовну седницу.
Госте, које су предводили председник Управног одбора Александар Шоштар, Владимир Батез и Дане Корица, примио је председник општине Драган Јовановић. У срдачном разговору који је вођен, размењена су искуства локалне самоуправе и савеза у области спорта као и неопходност усаглашавања постојећих и доношења нових закона и прописа из ове области. Чланови УО су затим посетили Основну школу „Карађорђе“ где су их поздравили директорка школе Рајка Митровић, наставници и ученици. Наши прослављени репрезентативци, данас спортски радници, поклонили су ученицима одбојкашке лопте.

       
На седници која је потом уследила чланови Управног одбора су разматрали питања о завршном рачуну за прошлу годину, информисали се о ревизорском извештају о финансијском пословању за 2013. и усвајали финансијски план савеза за ову годину. Том приликом су обављене измене и допуне Правилника о додели „Мајске награде“ ССС, а Спортски савези општина Блаце, Љубовија, Неготин и Србобран, примљени су у чланство Спортског савеза Србије.
   
петак, 28. март 2014.
[почетна страна]

Вицешампионке света на Витлини

 
Општина Топола Рукометне репрезентативке Србије, Kатарина Степановић, Јована Рисовић, Ивана Милошевић и Сања Радосављевић, у пратњи председника Регионалног рукометног савеза Крагујевац, Горана Станишића и Слободана Јевдоскића, селектора репрезентације Западне Србије, посетиле су јуче ЖРК „Колибри” у Горњој Трнави-Витлина. Вицешампионке света се тренутно налазе на припремама за квалификациону утакмицу против репрезентације Шведске, за учешће на европском првенству која се наредног четвртка, 27. марта, игра у крагујевачкој хали „Језеро“.
Општина ТополаПоред младих рукометашица и руководства ЖРК „Колибри”, госте су дочекали и заменик председника општине Топола, Драган Живановић и председник Спортског савеза општине Топола, Дарко Рељић. Гошће су „Колибрима“ даривале рукометне лопте као и карте за квалификациону утакмицу.
Посета репрезентативки је организована у склопу редовних активности којима Рукометни савез Србије подстиче афирмацију и популарност женског рукомета. Руководство и тренер клуба упозанали су госте са традицијом, садашњим деловањем као и будућим плановима клуба са Витлине, а даље дружење се наставило пријатним разговором, фотографисањем и дељењем аутограма.

четвртак, 20. март 2014.
[почетна страна]

Са медаљама из Немачке

 
Општина Топола Топола поносно може да гледа на своје каратисте јер је најзначајнији резултат у историји тополског каратеа остварен на недавно завршеном отвореном првенству света у каратеу које је од 24-26 јануара одржано у Минхену. Стефан Шолић из Тополе донео је својој држави, граду и матичном клубу „Карађорђе“ две светске медаље – треће место појединачно и друго екипно у категорији борбе јуниори.
Општина ТополаОпштина ТополаПоред Шолићевих медаља, репрезентација Српске карате уније у овом немачком граду освојила је још 9 златних, две сребрне и четири бронзане медаље. Свакако најзначајнији резултат је прво место које су сениори остварили у екипним борбама. До финала сениори су победили домаћу репрезентацију, у полуфиналу су били бољи од екипе САД, а у финалу су потукли Русију. Овакви резултати, прегршт медаља, показатељ су како стручан и континуиран рад пре свега у клубовима може донети и конкретне и врхунске резултате, а да карате у Тополи поседује и стручни кадар говори и податак да је један од тренера репрезентације био такође наш суграђанин – Шолић Ранко.

четвртак, 30. јануар 2014.
[почетна страна]

Награде и признања ССОТ

 
Општина Топола Општина Топола Испраћајући последње дане календарске 2013. године, спортски посленици општине Топола одржали су 27. децембра, у скупштинској сали општине, редовну седницу Скупштине спортског савеза. Радећи према утврђеном дневном реду, сумирани су, поред редовних активности и резултати који су обележили годину за нама.
Говорећи о току седнице, Дарко Рељић, председник Спортског савеза општине Топола, најпре је рекао да је Скупштина усвојила извештај о раду између две седнице.
Општина ТополаОпштина Топола-Поносни смо на добијање највећег признања у области спорта – „Мајске награде“, коју додељује Спортски савез Србије – као награду за све што је општински спортски савез урадио у претходном периоду. Усвојен је и правилник о финансирању и правилник о катеторизацији спортских удружења (клубова) из области такмичарског спорта Општине Топола, рекао је Рељић.
Вредан помена је податак да су у спортску породицу општине Топола као нови чланови примљени Одбојкашки клуб – школа одбојке „Мија Тодоровић“ и Одбојкашки клуб „Топ волеј 74“, а пошто је крај године уручена су и спортска признања: - Петар Живковић из Тополе као Свесловенски боксерски шампион у VBC верзији; - ФК „Шумадинац 1913“ из Наталинаца поводом 100-годишњице постојања.

среда, 15. јануар 2014.
[почетна страна]
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2014